Historie

Wie is da vinci?

Leonardo da Vinci (1452 – 1519) is geboren en getogen in de Italiaanse regio Toscane en verbleef tot aan in de herfst van zijn leven als  gast aan het hof van koning Francois 1e  te Amboise in Frankrijk.

Leonardo is daar op het kasteel  gestorven en begraven.
 

Waarom de naam Da Vinci? Leonardo was een beroemde Italiaanse architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, sterrenkundige, natuurkundige, scheikundige, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist uit de Renaissance. Hij wordt wel gezien als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de ‘Uomo universale’  een  genie.  Da Vinci food, drinks & events is net zo multifunctioneel als ‘Da Vinci’ was; vrijwel alles is mogelijk bij ons! Informeer dan ook naar onze vele mogelijkheden!

Van deze alleskunner komt u in het interieur van DA VINCI in Terneuzen verrassende elementen tegen. De sfeer in het restaurant ademt de geest  van het Clos Lucé in Amboise. Dikke stenen muren, zware houten balken,  een fraaie lichtinval en enkele bekende werken van Da Vinci zorgen voor een vergelijkbare sfeer.  Nieuwsgierig geworden?  Het kasteel  Clos Lucé  aan de Loire waar Leonardo in 1452 stierf en ligt begraven is nu een hotspot  voor geïnteresseerden in het leven en werken van deze geniale kunstenaar.  Slechts 555 km van Terneuzen. Zeker de moeite waard voor een bezoek!